Bouwtechnisch advies

Indien u de details geheel op eigenwijze wilt ontwerpen en vorm wilt geven, dan kan KlikZink® u bij staan in de ontwikkeling hiervan. Voor zowel grote als kleine projecten, beschikt KlikZink® over een technische afdeling met gedreven project adviseurs welke u met alle aspecten van ontwerp tot detaillering kunnen ondersteunen. Desgewenst creëert KlikZink® in samenspraak met u uitgangspunten en details afgestemd op uw project.

Montage

KZ-123-KLikDe KlikZink® platen worden verdekt bevestigd en middels de “KLIK” overlap gekoppeld. KlikZink® beschikt zowel over standaard als “custom made” hulpstukken en een breed accessoires pakket.

Ondergrond

Met KlikZink® bent u vrij in de keuze van het type ondergrond. Ondergronden van hout, staal aluminium, kunststof of beton het maakt niet uit. KlikZink® kent hierin geen beperkingen. Wij adviseren bij toepassing van houten planken een geschaafde plankenmaat van ca. 28 x 96 mm, welke volledig vlak en uitgelijnd dienen te worden aangebracht, op de ondergrond.

De maximale H.O.H plank afstand bedraagt 300 mm en worden mede bepaald door:

  • Gebouw hoogte
  • Plaats van het gebouw in Nederland
  • Omgevingsfactoren

Levendig uiterlijk effect:

KlikZink® zal door zijn profiel-geometrie, productie, uitzetting, ondergronden, ventilatie mogelijkheden, zogenaamde optische welvingen vertonen. Hierdoor zal een nog mooier natuurlijk, levendig uiterlijk effect ontstaan, gelijkend en overeenkomstig met die van zink en geven dus derhalve geen reden tot afkeur. Dit effect wordt nog versterkt door weliswaar geringe maar altijd aanwezige maat toleranties in de ondergrond. De mate hiervan is bepalend voor het eindresultaat. Donkere kleuren zullen door hun geringere reflectie dit effect versterken.

Dakramen

Dakrand oplossingen

Details

Met KlikZink® kunnen nagenoeg alle soortgelijke details worden ontwikkeld, als die van traditioneel zink. Doordat KlikZink® eenvoudig is te verwerken zijn de details in zowel nieuwbouw, renovatie als in bestaande situaties snel en makkelijk aan te passen.

De standaard door KlikZink® ontwikkelde details zijn op aanvraag verkrijgbaar, u kunt dit aanvragen  via ons contact formulier.

Bestekomschrijven

Voor toepassingen van KlikZink® op daken of gevels in zowel verticale als horizontale toepassing beschikt KlikZink® over standaard Stabu bestekteksten. Een complete Stabu bestek tekst van KlikZink® kunnen wij u desgewenst toezenden. U kunt deze aanvragen via het contactformulier.

Download:
Principe details Dak [pdf 7 MB]

Download:
Principe details Gevels Verticaal [pdf 5 MB]

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien