Coating / Kleuren

KlikZink® is leverbaar in diverse materialen en kleuren en wordt standaard geproduceerd in een speciaal voor deze staande haakse fels ontwikkelde coating, genaamd GreenCoat®.

GreenCoat Pural BT® specificaties

Bewezen duurzaamheid die de zwaarste weersomstandigheden overleeft.

  • GreenCoat Pural BT-staal met kleurcoating is verkrijgbaar in normale en matte afwerkingen en biedt een breed scala aan kleuren geïnspireerd op de Scandinavische natuur. Het maakt gebruik van een gepatenteerde biobased coating met Zweedse koolzaadolie in plaats van traditionele fossiele olie in de verf, wat uniek is op de markt.
  • GreenCoat Pural BT biedt het hoogste niveau van duurzaamheid voor dakbedekkingstoepassingen zoals staande naden, geprofileerde dakpannen en wordt veel gebruikt in metalen dakdekkers.
  • GreenCoat Pural BT kleurgecoat staal biedt een coating die is geoptimaliseerd om weersinvloeden te weerstaan, wat resulteert in de hoogste UV- (Ruv5 voor mat uiterlijk) en corrosieklassen (RC5+). Het licht gestructureerde oppervlak helpt beschermen tegen mechanische slijtage en is gemakkelijk te hanteren tijdens de productie. GreenCoat Pural BT beschikt over uitstekende vormeigenschappen waardoor zeer veeleisend vouwen mogelijk is, zelfs tot -15°C, waardoor installatie het hele jaar door tegen lagere kosten mogelijk is.
Technische eigenschappenMat
Glansminder dan 5
Minimale buigradius (binnen) 1 x t
Krasvastheid40 N
Laagste vervorm temperatuur-15 °C
UV-stralingsbestendigheidRuv5
Corrosiebestendigheid*RC5+
Vuilbestendigheid Zeer goed
Hittebestendig 100 °C
BrandbestendigA1 s1 d0
Dikte coating 50 μm
Coating structuur Gestructureerd
Staalkwaliteit** S280GD, S320GD, S350GD
Zink coating 275 g/m²

* Classificatie in corrosieweerstandscategorieën is gebaseerd op blaasvorming, delaminatie en beschadiging bij het buigen van de coating na vier jaar blootstelling in natuurlijke buitentestlocaties zoals gespecificeerd in EN 10169

Kleurmogelijkheden

Overige materialen en of kleuren kunnen wij u op aanvraag verstrekken. Genoemde RAL kleuren zijn bij benadering.

Nordic Night Black (Mat)

Slate Grey (Mat)

Metallic Dark Silver (Mat)

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien